Викенд у знаку књиге и позоришта

Претходне недеље група од преко 100 ученика и професора наше школе, посетила је 62. Међународни сајам књига у Београду. Одлазак на једну од највећих књижевних манифестација у току године, организован је од стране управе школе, а ученици су се у великом броју одазвали овом позиву.

Обилазак штандова трајао је непуна четири сата, и то време смо добро искористили будући да је на овогодишњем Сајму своја издања презентовало око 450 издавачких кућа. У складу са слоганом сајма – Кључ је у књигама“, свако од нас пронашао је бар један „кључ“ који „отвара све браве на овом свету“.

Након обиласка Сајма уследио је одлазак у Југословенско драмско позориште где смо имали прилику да погледамо последње извођење представе „Скакавци“ коју је по тексту Биљане Србљановић режирао Дејан Мијач. Реч је о позоришној представи која је премијерно изведена 2005. године и која важи за једну од најуспелијих и најнаграђиванијих представа код нас. Утисци су оправдали очекивања, а из позоришта смо изашли са посебним задовољством, срећни што смо имали прилику да присуствујемо последњем извођењу представе која је померила границе у савременом театру.

Related posts