Сусрет средњошколаца из окружења на квизу знања “Катапулт”

У среду, 6.12.2017. у Свечаној сали наше школе одржан је први квиз знања “Катапулт”. Квиз је организован на иницијативу Ученичког парламента Гимназије “Жарко Зрењанин”, а у знању из опште културе ове године су се надметали гимназијалци из Србобрана, Руског Крстура и Врбаса.

“Катапулт” је замишљен као такмичење на којем ће се, једном годишње, окупљати и дружити средњошколци из окружења, и – како је истакла директорка школе Татјана Кажић – првобитна идеја за настанак овог квиза није само такмичење, већ успостављање добрих контаката између средњих школа.

Галерију фотографија можете погледати ОВДЕ.

Велику подршку у реализацији овогодишњег квиза пружили су индустријски представници из локала, који су обезбедили део награда за учеснике. По завршетку такмичарског дела, свим учесницима додељене су награде, а овим путем се посебно захваљујемо компанији Медела и млекари Дана које су за учеснике обезбедиле пригодне поклоне.

Сви учесници квиза били су подједнако успешни, па су нијансе одлучиле овогодишњег победника. Након шест занимљивих игара, прво место освојили су ученици Средње школе са домом ученика “Петро Кузмјак“ из Руског Крстура, друго место припало је домаћинима – екипи Гимназије „Жарко Зрењанин“ из Врбаса, док су треће место заузели представници Гимназије и економске школе „Светозар Милетић“ из Србобрана.

У реализацији првог “Катапулта” учествовало је неколико ученика и професора Гимназије “Жарко Зрењанин”, а за припрему самог догађаја били су задужени организатори квиза – Марија Сабо, проф. социологије; и Младен Ђуричић, проф. српског језика и књижевности.

 

Related posts