Петоро ученика остварило пласман на републички ниво такмичења “Књижевна олимпијада”

У суботу, 14. априла 2018. у Сремским Карловцима одржано је окружно такмичење Књижевна олимпијада, на које се пласирало укупно 19 ученика наше школе. За разлику од претходних година, када је број учесника био нешто мањи, ове године у Карловачкој гимназији окупио се знатно већи број такмичара, и то из два округа: јужнобачког и сремског.

Наше представнике су на такмичењу пратили професори српског језика и књижевности – Јасмина Милић, Јелена Вујовић и Младен Ђуричић, а ученици су показали завидно знање и чак петоро пласирало се на републички ниво такмичења.

Међу најбољима из наше школе били су: Бојан Њежић (ученик првог разреда, менторка проф. Јасмина Милић); Марија Станков (ученик првог разреда, менторка проф. Јасмина Милић); Жељана Перлић (ученик првог разреда, менторка проф. Јасмина Милић); Ивана Врекић (ученица другог разреда, менторка проф. Лидија Миљанић) и Бранислав Бикицки (ученик другог разреда, менторка проф. Лидија Миљанић).

Свим такмичарима овим путем још једном честитамо на успеху који су постигли и желимо им много успеха на републичком такмичењу које ће бити одржано средином маја месеца у Сремским Карловцима.

Related posts