Чланови еколошке секције посетили „ЈАЗИП“ и упознали се са радом овог удружења

У среду, 9. маја 2018. организована је посета ЈАЗИП-у од стране чланова Еколошке секције наше школе. Поред ученика, посети су присуствовале директорка школе – Татјана Kажић и професорка биологије – Ивана Ускоковић, а извештај о посети приложила је ученица одељења II1 и чланица Еколошке секције – Маша  Дракулић:

ЈАЗИП није само прихватилиште за псе, већ и управа, зоохигијенска служба, пољочуварска служба  и расадник. Они као служба имају задатак да хватају и збрињавају псе, уклањају анимални отпад са јавних површина и домаћинстава, као и да организују транспорт лешева животиња.

Посета Јазипу је била лепа, а истовремено и тужна због великог броја паса који бораве тамо, а могу бити удомљени и имати своји породицу. Приликом посете ЈАЗИП-у видели смо доста раса, а запоследни су нас упознали и са малим кучићима, са којима смо се играли.

Поред паса смо и видели сектор пољопривреде, па смо имали и прилику да уђемо у пластеник и видимо разноврсно цвеће. Азил је сређен, псима је добро, имају базен, хране се редовно и сви су вакцинисани и чиповани. Зато је боље удомити, а не куповати, јер сваки пас ће нас исто волети.

Маша Дракулић, ученица одељења II1

Related posts