Гимназијалци учествовали у пратећем програму „2. Равно Село филм фестивала“

У периоду од 23. до 25. јуна 2018. године одржан је други по реду Равно Село филм фестивал. Као и претходне, и ове године организатори Фестивала припремили су три креативне радионице за ученике основних и средњих школа, а координаторке ових активности – Маја Мараш и Весна Томин, упутиле су позив врбаској гимназији да се укључи у програм овогодишњег Фестивала.

Заинтересовани ученици су, у пратњи професора српског језика и књижевности – Младена Ђуричића, присуствовали тродневном програму Фестивала, и кроз различите активности, имали прилику да сазнају нешто више о глуми и режији, да се упознају са кратким филмовима својих вршњака, и да буду гости вечерњег фестивалског програма у оквиру којег су упознали многобројне личности из света филма као што су: Лазар Ристовски, Љиљана Стјепановић, Снежана Савић, Радош Бајић, Даница Ристовски, Милош Биковић и др.

Гимназијалци су, након тродневног учешћа у пратећим програмима Фестивала, истакли да с нестрпљењем чекају окупљање следеће године. Њима је – како сами истичу – током три дана у Равном Селу пружена прилика да науче много тога о глумачком и редитељском позиву, а посебно их је обрадовало то што су могли да остваре непосредни контакт са великанима српског глумишта које су од малих ногу сматрали својим идолима и узорима. Ти сусрети и разговори заувек ће им остати у лепом сећању.

Related posts