Традиционални пријем најуспешнијих матураната на Белом двору

Краљевска породица јуче је, 17. пут заредом, била домаћин пријема више од 600 најбољих матуранaта средњих школа из Србије и Републике Српске. Престолонаследник Александар II Карађорђевић и његова супруга, принцеза Катарина, дочекали су најуспешније матуранте на Белом двору и уручили им похвалнице и пригодне поклоне као награду за завидне резултате које су остварили током школовања.

Испред наше школе, свечаности су присуствовали Наташа Кашаји – ђак генерације, и професорка Јасмина Милић, која је као одељењски старешина пружила подршку својој ученици. Оне су напустиле свечаност пуне позитивних утисака, а нарочито им се допало то што су се, поред чланова краљевске породице, присутним ученицима обратиле и бројне личности из света културе, уметности и науке.

Престолонаследник Александар поручио је најбољим матурантима да наставе вредно да раде и уче током читавог живота, а ми се надамо да ће ова посета остати у лепом сећању Наташе Кашаји и да ће то бити само још један подстрек за њене нове успехе.  

Related posts