“Интеркултурални дијалог” у Свечаној сали школе

У Свечаној сали Гимназије “Жарко Зрењанин” у Врбасу, 27. септембра 2018. одржана је трибина под слоганом Интеркултурални дијалог и на тај начин представљен је рад организације „АФС Интеркултура Србијаса којом наша школа успешно сарађује већ неколико година уназад.                     

Врбаским гимназијалцима Интеркултуру су представиле професорке – Снежана Шкрбић и Мира Бјекић, а према речима директорке школе – Татјане Кажић, заинтересованост ученика за учешће у програмима размене и ове године је велика. Координаторке програма најпре су представиле присутнима историјат организације која већ 10 година успешно делује у нашој земљи, а затим су презентовани и програми размене које Интеркултура нуди.

На самом крају, своја искуства са вршњацима поделиле су и ученице које су током школске 2017/18. учествовале у програмима размене и том приликом посетиле италијански градић – Лагонегро. Оне су говориле о личним утисцима и значају који програм има за њихово даље усавршавање, али су такође истакле и жељу да се поново укључе у програм размене.

Related posts