Гимназијалци постигли завидан успех на традиционалним градским тркама

Данас су, у главној градској улици, у јутарњим часовима одржане традиционалне атлетске трке за децу предшколског и школског узраста. Повод за организовање ове активности било је обележавање Дана општине и Дана ослобођења Врбаса, а организатори трка су, као и претходних година, били Општина Врбас и Омладински атлетски клуб. Велику помоћ у реализацији такмичења пружили су и наставници физичког васпитања који су превасходно имали задатак да мотивишу ученике за учешће у тркама, а да је посао успшено обављен доказује и статистички податак да је на такмичењу учешће узело око 700 младих из целе општине.

Наша школа је и ове године показала завидан успех, будући да су гимназијалци освојили високе пласмане у свим такмичарским категоријама. Њима су подршку током такмичења пружали професори физичког васпитања – Данило Њаради, Веселин Ђурковић, Сузана Митровић и Горан Рахман, а чак седам гимназијалаца освојило је дипломе на тркама.

У такмичарској категорији за први и други разред као најуспешнији су се издвојили: Тамара Поповић (2. место – девојке), Јелена Иван (4. место – девојке), Никола Миловић (3. место – момци); док су у категорији за трећи и четврти разред дипломе припале Марији Самарџић (1. место – девојке), Мињи Обренов (2. место – девојке), Силвији Лежаји (3. место – девојке) и Браниславу Бикицком (3. место – момци).

Овим путем честитамо свим награђеним ученицима, као и онима који су узели учешће у такмичењу и још једном потврдили да врбаски гимназијалци негују праве животне вредности, те да их одликују позитиван однос према животу, спортски дух, одлучност и храброст.

Ауторка текста: Сузана Митровић, проф. физичког васпитања

Related posts