Професори српског језика и књижевности присуствовали занимљивом семинару „Ка савременој настави српског језика и књижевности II“

У суботу, 1. децембра 2018. професори српског језика и књижевности присуствовали су стручном семинару Ка савременој настави српског језика и књижевности II, који је одржан у просторијама Гимназије „Јован Јовановић Змај“ у Новом Саду. Организатор овог семинара је Друштво за српски језик и књижевност Србије, а занимљивим предавањима присуствовало је седам наставника из наше школе: Лидија Миљанић, Љиљана Медаков Салонски, Јелена Вујовић, Јасмина Милић, Невена Малетин, Младен Ђуричић и Наташа Бојић.

Током четири школска часа, колико је трајао званични програм семинара, наставници су имали прилику да присуствују занимљивим предавањима у оквиру којих су представљене иновације у настави књижевности од стране еминентних универзитетских предавача. Програм је отворен предавањем проф. др Исидоре Бјелаковић („Научна терминологија у српском књижевном језику 19. века“), а затим су уследила излагања проф. др Оливере Радловић („Визија небеског Јерусалима у Бећковићевој поеми ‘Кад дођеш у било који град’“), проф. др Зоне Мркаљ („Методологија израда задатака  за различите типове тестирања“) и проф. др Славка Петаковића („Културолошки аспекти (не)читања“).

Наставници су напустили семинар пуни позитивних утисака, а посебно задовољство причинило им је то што су имали прилику да размене искуства како са предавачима, тако и са колегама из других основних и средњих школа који су се у великом броју одазвали данашњем семинару.

Related posts