Традиционално дружење на божићном вашару у Руском Крстуру

Последњи радни дан у првом полугодишту школске 2018/19. обележила је посета Основној и средњој школи са домом ученика „Петро Кузмјак“ из Руског Крстура, чији су нам представници упутили позив да учествујемо на манифестацији Божићни вашар и будемо њихови гости 21. децембра 2018. када традиционално организују овај програм.

Пријатан дан у просторијама рускокрстурске школе провели су представници Ученичког парламента Гимназије „Жарко Зрењанин“ у Врбасу – Јелена Марковић и Силвија Лежаја, а школу су, поред њих, посетили директорка Татјана Кажић и проф. српског језика и књижевности – Младен Ђуричић. Они су, као и претходне године, дочекани веома срдачно, а новина је била у томе што су се врбаски гимназијалци овај пут прикључили и хуманитарној акцији, тако што су самостално израдили креативне предмете за продајну изложбу. На тај начин они су подржали хуманитарну акцију својих вршњака и успешно наставили да раде на унапређењу сарадње између школских парламената.

Наша делегација врло срдачно је дочекана и од професорске математике – Леоне Сабо и директорке Хелене Пашо Павловић која их је посебно угостила након божићне приредбе у холу школе. На самом крају, домаћини су гостима уручили пригодне поклоне у знак сећања на ово дружење, а потом је договорен и наставак сарадње у наредном периоду.

Related posts