Ученици првог разреда успешно реализовали пројекат „Декупаж за почетнике“ у оквиру изборног програма Уметност и дизајн

Ученици првог разреда који слушају изборни програм Уметност и дизајн, данас су успешно реализовали пројекат „Декупаж за почетнике“. Активност је осмишљена и реализована као пројектна настава на овом  изборном програму, а ученици су унапред испланиране задатке решавали под менторством проф. Младена Ђуричића.

Од ученика се очекивало да истраже и пронађу што више информација о техници декупаж, те да на практичним примерима (у сарадњи са експертима за ову област) открију на које начине могу украшавати предмети ако се користимо овом техником. Знања до којих су дошли, напослетку су успешно примењена и у пракси, а у томе им је помогла професорка Марија Туторов из Гимназије „Светозар Милетић“ у Србобрану, као експерт за ову област.

Она је, заједно са ученицима и њиховим предметним професором, реализовала завршну активност и на практичном примеру обучила ученике да се користе техником декупаж. Пролазећи кроз све фазе рада, ученици су, током четворочасовне обуке, савладали ову технику и израдили занимљиве украсне предмете.

У наредном периоду ученици ће, у сарадњи са професором, припремити изложбену поставку у просторијама школе и на тај начин презентовати резултате пројекта Декупаж за почетнике, који је – према првим утисцима и евалуацији – испунио сва њихова очекивања. О томе, уосталом, сведочи и податак да је пројекат изазвао велико интересовање, па су се ученицима на завршној активности придружиле и професорке Мира Ивановић, Љиљана Марић и Сузана Митровић.

Related posts