Гимназија награђена златном медаљом за висок квалитет образовања који пружа

Првог дана 14. међународног сајма образовања „Путокази“, на Новосадском сајму уручене су награде васпитно-образовним установама и појединцима који су ове године учествовали у оцењивању квалитета рада. Тим поводом, еминентни чланови комисије издвојили су Гимназију “Жарко Зрењанин“ као једну од најуспешнијих школа у региону, и – како је саопштено у образложењу жирија – одлучили да је награде златном медаљом за висок квалитет образовања који пружа.

У конкуренцији се ове године нашло више од 130 предшколских установа, основних и средњих школа и високообразовних институција из региона, а само најбољи награђени су признањима на свечаности која је одржана 7. марта 2019. Организатори програма истакли су да резултати оцењивања обухватају неколико различитих категорија, а наша школа у свакој од њих издвојила се изузетним оценама. Интересантно је и што се – поред Гимназије – међу награђенима нашла и Основна школа „Бранко Радичевић“ из Савиног Села, па су се тако чак две школе из општине Врбас нашле на постољу за награђене.

Награда за Гимназију је – како стоји  образложењу – дошла у години када школа прославља 210-ту годишњицу постојања и рада, а диплома са златном медаљом уручена је директорки школе – Татјани Кажић, која се у име колектива захвалила на признању и истакла задовољство што се, кроз награде попут ове, и даље вреднују праве вредности у образовању. Она је, такође, додала да ће се Гимназија и у наредном периоду трудити да оправда награде добрим резултатима, те да ће запослени у њој наставити предано да раде на очувању традиције дуге више од два века.

Related posts