Велики успех гимназијалаца на републичком такмичењу из српског језика и језичке културе

Да наши гимназијалци свакодневно нижу успехе, показује Републичко такмичење из српског језика и језичке културе, које је одржано у Тршићу 26. маја 2019. године. Ове школске године пласман на државно такмичење остварили су: Вук Апостоловски (ментор Јасмина Милић), Ања Гузина, Огњен Гавранић (ментор Љиљана Медаков Салонски) и Никола Миловић (ментор Јелена Вујовић). Огњен Гавранић није учествовао на споменутом такмичењу због обавеза у Истраживачкој станици Петница.

Велики успех постигли су наши прваци Вук Апостоловски и Ања Гузина. Вук је од максималних двадесет, остварио шеснаест бодова. Ако узмемо у обзир чињеницу да нико у Републици Србији није идеално решио тест за двадесет бодова, онда је јасно да је овом изузетно вредном и даровитом ученику недостајао бод за треће место. Ања Гузина је освојила петнаест бодова и показала да је сјајна и успешна. Никола Миловић је освојио шеснаест бодова и потврдио и ове године да је више него изузетан у области граматике.

Подсетимо да су строги критеријуми, који се примењују приликом оцењивања тестова на републичком нивоу, омогућили да задатак има више захтева и да не постоји могућност добијања бода уколико није идеално тачно решен. Дакле, у питању су нијансе које нас деле од диплома и награда које представљају важну мотивацију за ученике. Да не одустајемо и да се радујемо новим изазовима, говоре наши осмеси и дружење које остаје као неизбрисив траг. Посебно радује што се наша галерија богати новим именима гимназијалаца који су из године у годину заинтересованији за такмичење из књижевности, језика и за смотру рецитатора.

Поносни смо на наше ученике који су достојанствено представљали како Гимназију „Жарко Зрењанин“, тако и наш Врбас. Желимо им да наставе да нижу успехе на свим пољима!

Ауторка текста: Јасмина Милић, професор

Related posts