Гимназијалци у потрази за хобијем

У суботу, 21. септембра 2019. године, у србобранској гимназији успешно је реализован пројекат „Мој хоби“, који је на једном месту окупио средњошколце из Србобрана, Врбаса и Бачке Тополе. Реч је о креативним радионицама које су осмишљене и реализоване у оквиру пројекта који је подржан од стране Покрајинског секретаријата за образовање, управу, прописе и националне мањине-националне заједнице, а чији је носилац Гимназија и економска школаСветозар Милетић“.

Активности су осмишљене и реализоване путем две креативне радионице које су трајале пуних пет часова. Оне су обухватиле ручну израду сапуна и аранжирање цвећа, а средњошколци су имали прилику да, у сарадњи са експертима, савладају ове вештине. Кроз процес сапунификације спровела их је проф. хемије –  Марија Туторов, док су аранжирање цветних букета савладали уз помоћ проф. немачког језика – Ханелоре Трифуновић. Све ове активности координирале су професорке Тијана Мелезовић и Светлана Пајић Јојкић, иначе идејни творци овог пројекта и сјајни домаћини. Оне су угостиле више од двадесет средњошколаца и двоје професора, који су пројекат напустили пуни позитивних утисака.

Испред наше школе, пројекту су се придружили ученици првог разреда (Ј. Пејовић, Ј. Буквић, М. Ћеранић и М. Јањић) које је на пројекту пратио одељењски старешина, проф. Младен Ђуричић. Осим нових сазнања која су понели са креативних радионица и која ће – како сами истичу – пренети својим друговима који слушају изборне програме Уметност и дизајн и Језик, медији и култура, наши гимназијалци успели су да створе и нова пријатељства са вршњацима из окружења. Након протекле суботе, сасвим сигурно је да ће се дружење наставити и резултирати неким новим окупљањем у скоријој будућности.

Related posts