„Ноћ истраживача“ и ове године окупила љубитеље науке у БИГ-у

У петак, 27. септембра 2019. године, традиционално је одржана „Ноћ истраживача“ у новосадском тржном центру „БИГ“. Реч је о догађају посвећеном популаризацији науке и учењу кроз забаву, који врбаске гимназијалце увек привуче занимљивим садржајима.

И ове године било је тако, па су ученици првих разреда који путем изборних програма у школи изучавају занимљиве теме из области природних и друштвених наука, решили да открију шта доносе нова научна сазнања. Њих четрдесет је, у пратњи предметних професора – Ане Перишић, Сузане Митровић и Младена Ђуричића, обишло занимљиве штандове и открило да наука прожима сваки аспект наших живота.

Велика гужва гимназијалцима није сметала да се одлично проведу у царству науке, као ни да добију одговоре на многа питања која су их мучила. Више од три сата они су провели обилазећи штандове излагача, а остало је и довољно времена за самостално истраживање. У повратку из Новог Сада ученици су сумирали утиске, истичући да с нестрпљењем чекају следећу годину, када ће се окупити на истом месту, са жељом да открију шта се променило за годину дана.

Related posts