Гимназијалцима представљени програми размене ученика и рад организације АФС „Интеркултура Србија“

У Свечаној сали Гимназије „Жарко Зрењанин“ 1. новембра 2019. представљен је рад организације АФС Интеркултура Србија са којом смо успоставили успешну сарадњу током 2016. године, а чији је званични представник у нашој школи професорка историје – Снежана Шкрбић. Ову организацију, која се првобитно бави разменом ученика, гимназијалцима jе представила Владислава Јајчевић, волонтерка Интеркултуре. Она је присутнима представила циљеве и значај програма размене, а најинтересантнији део излагања била су њена лична искуства са годишње размене у Италији. Присећајући се свог учешћа у програму, Владислава је истакла да годину проведену на размени памти као драгоцено животно искуство, и то посебно због тога што је постала богатија за још једну породицу.

У другом делу трибине, професорка Снежана Шкрбић презентовала је размену одељења са гимназијом из Каљарија, а професорка Мира Бјекић осврнула се на прошлогодишњу размену коју је наша школа реализовала у сарадњи са гимназијом из Лагонегра. У излагање су се укључиле и ученице четвртог разреда наше школе – Анастасија Хромиш и Ивана Буквић, које су говориле о томе како су, захваљујући размени одељења, спознале италијанску културу на један сасвим другачији начин.

Поред великог броја ученика, презентацији су присуствовали и заинтересовани професори, као и директорка школе. Презентација је праћена пригодним фотографијама, а присутни су имали прилику да поставе питања и на тај начин сазнају све што их интересује о програмима размене. У пријатној атмосфери најављена је и планирана размена одељења за ову школску годину.

Ауторка текста: Мира Бјекић, проф. математике

Related posts