Хумани гимназијалци прикупили слаткише за децу из социјално угрожених породица

У понедељак, 16. децембра, ученици одељења I2 посетили су Црвени крст Врбаса како би реализовали Новогодишњу хуманитарну акцију. Реч је о акцији која је осмишљена и унапред испланирана на часовима одељењског старешине, а данашњем дану претходиле су различите активности спроведене на нивоу одељења. Наиме, у протеклих месец дана прикупљани су слаткиши и пригодни поклони намењени деци из социјално угрожених породица, а активност је у потпуности спроведена организованом посетом и уручењем скромне донације. О данашњој посети, нешто више је рекао Младен Ђуричић, одељењски старешина хуманих гимназијалаца:

„У Црвеном крсту дочекала нас је секретарка организације – Татјана Глушчевић, која се захвалила на донацији и указала на значај хуманости у времену у којем живимо. Својим пригодним говором и освртом на акције које су успешно спровођене ранијих година, она је подстакла ученике да наставе са сличним хуманим гестовима и позвала их да присуствују свечаној додели новогодишњих пакетића која је планирана за четвртак, 19. децембар. 2019.

Повратак у школу протекао је у неформалном разговору и планирању нових активности са којима бисмо помогли припадницима социјално угрожених група у нашој локалној заједници“.

Related posts