Квиз „Катапулт“ и овог децембра окупио гимназијалце из Србобрана, Руског Крстура и Врбаса

У петак, 20. децембра, у Свечаној сали наше школе одржан је трећи по реду квиз знања „Катапулт“ на којем су се окупили гимназијалци из Србобрана, Руског Крстура и Врбаса. „Катапулт“ је замишљен као такмичење које доприноси успостављању добрих веза између средњих школа у окружењу, а овогодишње дружење започело је са жељом да и наредних година заједно градимо добру традицију, да проширујемо сарадњу и повезујемо школе путем сличних пројеката.

Дружење на 3. „Катапулту“ протекло је у добром расположењу, а све екипе показале су изузетно знање из области опште културе. Многобројна публика пажљиво је пратила њихово надметање у пет занимљивих игара, а – према речима стручног жирија – посебну пажњу такмичара привукле су игре АРТ-ерија и Сва чуда света, током којих је владала и највећа тензија.

Интересантно је, такође, да су нам подршку из публике пружале и бивше ученице Гимназије – Силвија Лежаја и Јелена Марковић, које су пре три године учествовале у осмишљавању и организацији  1. „Катапулт“. Током претходних година оне су, заједно са професорима, припремале игре и водиле квиз, а данас су имале прилику да осете позитивну енергију која је владала међу средњошколцима који су кренули њиховим стопама.

По завршетку такмичарског дела програма, директорка школе Татјана Кажић захвалила се свима који су пружили подршку у реализацији 3. „Катапулта“, а представницима школа уручила је дипломе и награде које се ни ове године нису разликовале, без обзира на остварену позицију на такмичењу. Истовремено, она је упутила захвалност и организаторима квиза –  проф. Марији Сабо и проф. Младену Ђуричићу, који су, уз несебичну помоћ ученика и колега, успешно организовали још један сусрет средњошколаца из окружења.

Ауторка фотографија: Силвија Лежаја. Галерију фотографија можете погледати ОВДЕ.

Related posts