Додељене награде најуспешнијима на ликовно-литерарном конкурсу о Светом Сави

На ликовно-литерарном конкурсу у оквиру Светосавских дана право да конкуришу имали су предшколци из општине Врбас, као и ученици свих разреда основних и средњих школа. На тему „Пред икону дивну стадох, светитеља Саве, наше српске славе“ пристигао је велики број радова, а у читаоници Народне библиотеке „Данило Киш“ ауторима најуспелијих цртежа, слика, песама и састава, уручене су награде.  Директор Културног центра Врбас – Бојан Периз,  захвалио је свим установама на учешћу и честитао награђенима, док је Бранислав Зубовић, селектор овогодишње литерарне продукције, нагласио да је живот Светог Саве био инспиративан и подстакао многе да створе радове вредне пажње.

Награђени на књижевном конкурсу прочитали су своје стихове и литерарне саставе, а међу њима су била и два ученика наше школе: Душан Јокић, IV5 и Вук Апостоловски, II2 (менторка: Јасмина Милић, проф. српског језика и књижевности). Осим њих, троје наших ученика награђено је у категорији ликовних радова, које је оцењивала академска сликарка Милијана Радовановић. На тему Светог Саве највише је урађено портрета овог светитеља, а међу најбољима нашло се троје гимназијалаца: Анђелија Павић, III1, Маша Буторовић, I1 и Ивана Стевовић, I3 (менторка: Силвиа Јелачић, проф. ликовне културе).

Овим путем честитамо свим ученицима и надамо се да ће се и наредне године у овако великом броју одазвати на Конкурс који крајем јануара месеца традиционално расписују Народна библиотеке, Културни центар Врбаса и локална самоуправа, са циљем да се промовишу вредности културе, образовања и духовности које се везују за живот и мисију Светог Саве.

Делови текста преузети са званичног сајта Телевизије Бачка.

Related posts