Награда за Душана Полексића – ученика генерације у школској 2019/20. години

У понедељак, 29. јуна 2020, у Гимназији „Жарко Зрењанин“ одржан је пријем ученика завршног разреда који су се истакли као носиоци дипломе „Вук Караџић“, а том приликом уручени су Диплома и пригодни поклони за ученика генерације. По одлуци Наставничког већа, титулу најбољег понео је ученик општег смера – Душан Полексић, који је током школовања постигао изузетне резултате у наставним и ваннаставним активностима, а у својој генерацији издвојио се и као један од најуспешнијих такмичара на републичком нивоу. За вишегодишњи труд и рад Душан је добио признање од својих наставника, али и пријатеља Гимназије који су одлучили да награде успех који је постигао.

Тим поводом школу је посетила бивша ученица Гимназије – Нађа Микшић, која је, са својом породицом, у више наврата помагала школи приликом реновирања појединих учионица и набавке потребних учила. Ове године, она је одлучила да из фонда породичне фирме д.о.о. „Нандра“ награди најбољег гимназијалца, свесна да је младим и квалитетним људима потребна подршка на почетку школовања. Та врста подршке биће пракса и у наредном периоду, па ће најбољи ученици Гимназије „Жарко Зрењанин“ на овај начин добити „ветар у леђа“ како би с лакоћом могли да се посвете полагању пријемних испита и квалитетно припреме за даље школовање.

Директорка Гимназије – Татјана Кажић, захвалила се на донацији и истакла колико је значајно што се бивши ученици враћају својој школи. Племенити гест Нађе Микшић – према њеним речима – вредан је помена и показује да Гимназија, већ дуги низ година, истрајава захваљујући успешним појединцима који јој се увек радо враћају и брину о томе да се очува њено име и значај који има на локалном и републичком нивоу. Доказ за то је јучерашњи сусрет који потврђује да гимназијалци брину једни о другима и не заборављају да је период живота проведен у Гимназији био од великог значаја за њихове потоње успехе. Надамо се да ће поступак бивше гимназијалке подстаћи и друге ученике да се врате својој школи и пруже јој подршку док прави значајне кораке на путу знања и иновација.

Ауторка текста: Мира Бјекић, проф. математике

Related posts