Вредне награде за ученика генерације и носиоце Вукове дипломе у школској 2020/21. години

У понедељак, 5. јула 2021, у Гимназији „Жарко Зрењанин“ одржан је пријем за ученике завршног разреда који су се истакли као носиоци Вукове дипломе, а том приликом свечано је проглашен и ученик генерације за школску 2020/21. годину. По одлуци Наставничког већа, титулу најбољег понео је ученик природно-математичког смера – Никола Миловић, који је током школовања постигао изузетне резултате у наставним и ваннаставним активностима, док се поред њега издвојило још 19 ученика са изузетним успехом. За вишегодишњи труд и рад ученици су добили признање од својих наставника, али и пријатеља Гимназије који су одлучили да награде њихове изузетне успехе.

Тим поводом школу је и ове године посетила бивша ученица Гимназије – Нађа Микшић, која је са својом породицом у више наврата помагала школу и пружала нам подршку док смо правили значајне кораке на путу знања и иновација. Као и прошле године, она је и сада одлучила да из фонда породичне фирме д.о.о. „Нандра“ додели новчану награду за најбољег гимназијалца, свесна да је младим и квалитетним људима потребна подршка на почетку школовања. Ова значајна награда додељена је Николи Миловићу, и на тај начин пружена му је подршка да се квалитетно припреми за даље школовање.

Поред д.о.о. „Нандра“, значајну донацију за награђивање најбољих ученика обезбедила је и Ауто школа „Royal“, која је за најбоље припремила ваучере за полагање возачког испита. Ученицима који до сада нису положили обуку за вожњу, додељени су ваучери са којима стичу могућност да полажу овај испит са умањеним новчаним трошковима, док су ваучери за бесплатан возачки испит додељени ученицама које су постигле најбоље такмичарске успехе у текућој школској години. То су матуранткиња – Марија Станков и ученица трећег разреда – Андријана Перовић. Приликом уручења ових ваучера, директорка Гимназије – Татјана Кажић упутила је захвалност Ауто школи „Royal“, а ученицима пожелела да успешно положе и возачке испите.

Након пријема у школи, на данашњи дан је традиционално организован и пријем код председника општине Врбас. Наши најбољи ученици генерације и тамо су свечано дочекани, а локална самоуправа наградила је њихов рад вредним поклонима. Ученик генерације награђен је лаптоп рачунаром, док су носиоци Вукове дипломе за марљив рад награђени паметним сатовима и бежичним слушалицама. Поклоне им је уручио председник општине – Предраг Ројевић, који је истакао да су окупљени ученици будуност наше локалне средине и додао да заслужују најбоље услове за одрастање и школовање.

Најбољим гимназијалцима овим путем још једном желимо да наставе да нижу успехе и током даљег школовања. Гимназија се потрудила да вам да добру основу и да, уз помоћ локалне самоуправе и добрих пријатеља, испрати сваки ваш успех. Сада је дошло време да тај успех поделите са светом. Срећно!

Related posts