Професор Младен Ђуричић представљао Гимназију на јавној трибини „Иновативност и креативност у настави”

Примери добре праксе у школама општине Врбас представљени су 12. априла 2022. на јавној трибини „Иновативност и креативност у настави”. Трибина је одржана у Биоскопу „Југославија”, са циљем да повеже просветне раднике и омогући им размену добрих примера из праксе. Скупу су присуствовале колеге из свих основних и средњих школа општине Врбас, а подршку у реализацији програма пружила је локална самоуправа.

Част да отвори овогодишњи скуп припала је професору врбаске Гимназије, др Младену Ђуричићу. У уводном излагању он је поздравио присутне колеге, а затим представио свој рад на тему „Истраживачки рад и пројектна настава као савремени приступи учењу у Гимназији ’Жарко Зрењанин’“. Истичући занимљиве примере из праксе, Младен Ђуричић говорио је о истраживачком и пројектном раду на изборном програму Уметност и дизајн, посебно истичући награђиване ученичке радове који су настали на пројектима Геометрија око нас и Рекреација познатих уметничких дела.

Излагање нашег колеге привукло је велику пажњу присутних наставника, а посебно занимљиво било је то што је на примерима показао да уметност и математика могу бити врло инспиративан спој за ученике. То су, уосталом, најбоље потврдили математички постери које су гимназијалци креирали у оквиру пројекта Геометрија око нас, у менторству проф. математике – Мире Бјекић и проф. српског језика и књижевности – Младена Ђуричића.

Ауторка текста: Сузана Митровић, проф.

Related posts