Изузетни успеси лингвиста на окружном такмичењу

Окружно такмичење из српског језика и језичке културе одржано је 9. 4. 2022. године, у Сремским Карловцима. Гимназију „Жарко Зрењанин“ представљали су чланови лингвистичке секције који су имали изузетне резултате на претходном, општинском нивоу, a неки од њих и директан пролаз на основу прошлогодишњих резултата.

Најуспешнији лингвиста је матурант Вук Апостоловски. И ове године је бриљирао, остварио треће место и пласман на Републичко такмичење из српског језика и језичке  културе, које ће бити одржано у Тршићу, 15. 5. 2022. године. Вук је наш најискуснији такмичар, тако да се успех подразумевао. Његов дугогодишњи рад јесте потврда да награда не изостаје када си радан и упоран. Само изузетни остану доследни и такмиче се у четвртом разреду средње школе.

Аљоша Пинтерић, ученик првог разреда  са природно-математичког смера, изузетан лингвиста, постигао  је друго место. Реч је о искусном такмичару који је прошле школске године, као ученик осмог разреда,  остварио прво место на републичком нивоу. Ове школске године Аљоша је постигао изузетних седамнаест  бодова (од максималних двадесет), али не и пласман на републички ниво. Бод је делио овог изузетног  гимназијалца од највишег нивоа такмичења. Чак и у оваквим ситуацијама наши гимназијалци не посустају, већ са осмехом прихватају ситуацију и планирају нове победе.

Лана Ђуровић, ученица првог разреда са природно-математичког смера, искусна такмичарка која је неколико пута у основној школи учествовала на окружном нивоу, ове школске године постигла је треће место на споменутом такмичењу. Ланиних изузетних петнаест бодова рангирали су је високо у табели најбољих ученика у округу.

Похвале и честитке заслужују сви лингвисти, посебно Лана, Аљоша и Вук. Лани и Аљоши желимо да наставе истом стазом, а Вуку да заблиста на државном такмичењу!

Јасмина Милић, ментор

Related posts