Успешно реализована екскурзија за ученике трећег разреда

Ученици трећег разреда наше школе претходне недеље боравили су на тродневној екскурзији, на коју су, због појаве корона вируса, спречени да оду још током школске 2019/20. године. У периоду од 5. до 7. маја, колико је трајало путовање, они су коначно успели да реализују своје путовање и посете значајне локалитете на крајњем западу Србије и у Републици Српској.

У четвртак ујутру на пут је кренуло 122 гимназијалаца из ове генерације, а пратили су их наставници (Снежана Шкрбић, Младен Ђуричић, Игор Лазаревић, Диана Јакић, Маја Бајић и Мира Бјекић), вођа пута (Сузана Митровић), стручни водичи и доктор опште праксе. Већ првог дана обишли су неколико значајних локација (Сунчану реку, Перућац, Рачу, Сирогојно), а на Златибор су стигли у вечерњим часовима.  Следећег јутра уследила је посета Милешеви, док су поподневни часови резервисани за обилазак Вишеграда. На капији вишеградске ћуприје, ученици су имали прилику да послушају кратко предавање проф. српског језика и књижевности – др Младена Ђуричића, а потом је уследио обилазак Андрићграда. Трећег дана, група је имала слободно време на Златибору, а затим се упутила ка Мокрој Гори, где су обишли Дрвенград и направили заједничку фотографију пре самог повратка у Врбас.

Узбудљиво путовање пратили су и други васпитно-образовни садржаји, а ученици су се вратили у Врбас пуни позитивних утисака. Са највишег врха Златибора ученици су донела два златна бора и одлучили да их, уз подршку својих професора, посаде у школском дворишту. Они ће бити трајно сведочанство о школовању ове генерације и о екскурзији са које су се гимназијалци вратили богатији знањем и лепим успоменама.

Related posts