Републичко такмичење из српског језика и језичке културе – Изузетан успех нашег матуранта

Срећни што смо се и овог маја вратили у родни крај Вука Стефановића Караџића, међу најбоље ученике – лингвисте,  у Тршић, оазу природе и знања, можемо да се похвалимо постигнутим резултатом.

Републичко такмичење из српског језика и језичке културе одржано је 15.5.2022. године, у Тршићу. Гимназију „Жарко Зрењанин“ и ове школске године представљао је Вук Апостоловски, ученик четвртог разреда. Љубав према матерњем језику и вишегодишњи рад резултирали су изузетним успехом. Вук је постигао петнаест од максималних двадесет бодова.

Важније од свих постигнутих успеха је жеља нашег матуранта Вука да проширује своје знање, подстиче  младе људе да чувају писмо и језик. Задовољни смо што ће стечено знање моћи да примени на пријемном испиту и у току студирања. Поносни смо што у нашој школи, ризници знања, имамо овако талентоване ученике и верујемо да ће Гимназију носити у срцу.

Вук је ученик за пример, вредан, дисциплинован, добар друг, неко на кога се можете и угледати и ослонити. Пред њим, као и пред сваким матурантом, налази се важан период у којем ће донети нове одлуке и остварити своје циљеве.

Желимо свим матурнатима да буду истрајни, доследни и да не посустају! Срећно!

Ауторка текста: Јасмина Милић, проф. српског језика и књижевности

Related posts