ЗАБЛИСТАЛИ И ЛИНГВИСТИ!

        Српски језик и књижевност један је од наставних предмета  који пружа могућност ученицима да се такмиче у различитим областима.Активно учествујемо  на литерарним конкурсима, фестивалима, такмичењима из књижевности,  језика и језичке културе као и на смотрама рецитатора.

     Окружно такмичење из српског језика и језичке културе одржано је 23.4.2016. године у Карловачкој гимназији, у Сремским Карловцима.Уз подршку професорке Љиљане Медаков Салонски и Јасмине Милић, ове године учествовали су најбољи ученици, а то су: Јелена Стојновић, ученица првог разреда; Наташа Кашаји, Ана Секулић, Вања Ловренчић, Ивана  Кртолица, Мирна Басарић, Јована Лаловић, Ксенија Шмит, Николина Радуловић, ученице другог разреда; Миа Мајски, Нађа Мандић, ученице трећег разреда, и матурант Момчило Горановић.

        Наташа Кашаји постигла је прво место, са максималних двадесет бодова, док је Момчило Горановић  постигао треће место. Пласман на Републичко такмичење из српског језика и језичке културе, које ће се одржати  27.5.2016. године у Тршићу, остварили су управо Наташа Кашаји и Момчило Горановић (ментор проф.  Јасмина Милић).

       Желимо им да и на републичком нивоу осветлају образ Гимназије „Жарко Зрењанин“ онако како су то прошле године, такође у Тршићу, учиниле Нађа Мандић и Миа Мајски!

         Јасмина Милић, професор

dvojka

Related posts