Велики успех гимназијалаца на овогодишњем “Кампу без граница”!

Овогодишњи Камп без граница одржан је Кањижи,  у периоду од 21. до 28. јуна. Реч је о програму у коме је учествовало шеснаест школа са територије АП Војводине, а који је реализован у оквиру пројекта „Афирмација мултикултурализма и толеранције у Војводини“, под покровитељством фондације „Ана & Бастиан“ и Покрајинског секретаријата за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице.

kamp bez granica 4

Осам ученика Гимназије „Жарко Зрењанин“ добило је прилику да учествује у овом програму, и да се током четири дана проведена у Кањижи упозна и спријатељи са великим бројем својих вршњака. Такмичарски део био је нарочито занимљив, јер су екипе састављане жребом, па су на тај начин створене мешовите групе у којима су се ученици и током самих игара упознавали и рушили баријере које су међу њима биле постављене на самом почетку овог такмичења. Игре у „Кампу без граница“ биле су врло креативне и занимљиве, а ученици су се углавном надметали у вештини, спретности и знању.

Екипу наше школе чинили су ученици: Божидар Симовић (III4), Нађа Мандић (III6), Милан Козомора (III6), Тијана Катаи (III6), Рајко Вукашиновић (II5), Мила Ковачевић (III5), Божидар Килибарда (II5) и Надежда Сератлић (II6), а предводио их је професор српског језика и књижевности Младен Ђуричић. Гимназијалци су у такмичарском делу жребом распоређени у четири различите екипе које су назвали креативним именима: „Албатрос“, „Зеленаши“, „Викинзи“ и „Camparii“, а укупно седморо њих вратило се из кампа окићено медаљама.

kamp bez granica 1

Победничка екипа „Албатрос“, коју је предводио проф. Младен Ђуричић, награђена је од стране организатора едукативним путовањем у иностранство, а део ове екипе били су:

  • Божидар Симовић (Гимназија „Жарко Зрењанин“ у Врбасу),
  • Нађа Мандић (Гимназија „Жарко Зрењанин“ у Врбасу),
  • Рајко Вукашиновић (Гимназија „Жарко Зрењанин“ у Врбасу),
  • Тијана Катаи (Гимназија „Жарко Зрењанин“ у Врбасу),
  • Вања Вејновић (Средња економска школа „Боса Милићевић“ из Суботице),
  • Николета Поповић (Средња економска школа „Боса Милићевић“ из Суботице),
  • Дорис Леринц (Средња економска школа „Боса Милићевић“ из Суботице), и
  • Љубомир Јададић (Средња економска школа у Сомбору).kamp bez granica 2

Осим победничке, путовањем је награђена и „фер-плеј“ екипа у којој су се такмичиле две гимназијалке – Надежда Сератлић и Мила Ковачевић. Организатори су у више наврата истакли да је Гимназија „Жарко Зрењанин“ у Врбасу постигла највећи успех у овогодишњем кампу, будући да ће чак седам чланова наше екипе у септембру месецу отићи на едукативно путовање. О успеху гимназијалаца, уосталом, сведоче њихове златне медаље, пехар који су донели у школу и дипломе које су им додељене у знак захвалности за учешће у овом програму. За крај остаје само да додамо како с радошћу и великим узбуђењем ишчекујемо путовање које нам следи, а након тога и следеће дружење у „Кампу без граница“.

kamp bez granica 3

Аутор чланка: Младен Ђуричић, проф. српског језика и књижевности

Related posts