Божидар Симовић представљао школу на Националном састанку УНСС-а у Аранђеловцу

Претходне недеље (28-30. октобра) у Аранђеловцу је одржан осми по реду Национални састанак Уније средњошколаца Србије. На састанку је присуствовало више од 90 представника школа чланица, а испред Ученичког парламента наше школе у Аранђеловцу је био Божидар Симовић, ученик одељења IV4. Како је текао Национални састанак, детаљно је саопштено на званичном сајту УНСС-а, а наш представник се у школу вратио богат новим искуствима и пријатељствима, и веома мотивисан од стране људи које је током тродневног боравка у Аранђеловцу упознао. О томе сведочи и сам:

„Као представник нашег Ученичког парламента присуствовао сам Генералној Скупштини Уније средњошколаца Србије, на којој смо, између осталог, одлучили да продужимо и овако дугачко име тако што ћемо имену организације додати још „и средњошколки“ (Унија средњошколаца и средњошколки Србије). Жене нас рађају, па на овај начин морамо да их испоштујемо…

Осим што смо променили име, на састанцима смо расправљали о темама које на нас директно утичу, као што су одређене реформе у школству, положај ССШ и гимназија, перспектива након завршене средње школе, и умрежавање ученичких парламената ради остваривања сарадње и реализације неких већих и значајнијих пројеката.

Скупштина је трајала три дана и за то време био сам окружен људима какви се само замислити могу, пуним мотивације и елана, који су нас свакодневно мотивисали и задужили да искуство и знање које смо стекли у Аранђеловцу пренесемо у своје школе. Треба напоменути, ипак, да се примети и то да је (у поређењу са другима) у нашој школи знатно боља сарадња између професора и ученика, као и да сам био срећан што сам имао представити нешто чиме се истичемо у односу на друге“ (Божидар Симовић).

Nacionalni sastanak UNSS-a. Aranđelovac, 2016.

 

Related posts