Врбаски гимназијалци учествовали у радионици “Кораци сећања”

Више од шездесет ученика наше школе учествовало је у радионици “Кораци сећања” која је данас одржана у школској мултимедијалној учионици. Радионица је организована у оквиру пројекта “Хисторија, историја, повијест”, чији је носилац мрежа Отворена комуникација из Београда, а спроводи се на подручју Србије, Босне и Херцеговине, Хрватске и Македоније.

Координаторка пројекта била је професорка историје Снежана Шкрбић, а ученике су кроз радионицу водила два предавача – Ана Јанковић и Александар Миланов. Тема радионице били су споменици и наш однос према њима у новије време, а кроз сам програм прошло је више од шездесет ученика другог, трећег и четвртог разреда наше школе.

Радионица је реализована из три дела, тако што су се ученици (у пратњи професора) смењивали у групама, и стицали нова знања и искуства учећи кроз занимљиве игре које су предавачи осмислили. О успешној реализацији радионице “Кораци сећања” сведоче фотографије у прилогу, али и чињеница да су врбаски гимназијалци са радионице изашли пуни утисака.

 

Ауторка текста: Снежана Шкрбић, проф. историје

Related posts