Тања Челебић освојила прво место на смотри рецитатора у Ловћенцу

Прва покрајинска смотра рецитовања на црногорском језику одржана је 24.12.2016. године у Црногорском културном центру у Ловћенцу. Смотру је организовало Црногорско културно просвјетно друштво ”Принцеза Ксенија”, у сарадњи са Црногорско драмско-рецитаторским друштвом из Врбаса, чији је оснивач Национални савјет црногорске националне мањине у Републици Србији.

На смотри је учествовало тринаест школа са територије АП Војводине, a ученици су се такмичили у три категорије (нижи разреди, средњи и старији узраст). Нашу школу представљале су две ученице – Марта Челебић II4 и Тања Челебић III1, а за смотру су се припремале и  Маша Башкот II4 и Милица Ивановић III4 које због болести нису наступиле на завршној манифестацији. Све ученице припремала је професорка српског језика и књижевности – Лидија Миљанић.

Гимназијалке су оствариле велики успех на Смотри, а Тања Челебић освојила је и прво место у категорији старијег узраста. Она је награђена пригодним поклонима, а у току следеће године ће, заједно са својом менторком, отпутовати и на наградно путовање на Цетиње. Овом приликом честитамо им на постигнутом успеху и желимо им да се лепо проведу на наградном путовању!

Related posts