Школском листу „Млади Дани“ награда за најбољу насловну страну!

Протекле недеље објављени су резултати са овогодишњег, другог по реду такмичења БЕЛЛИСТ“ (Београдско листање средњошколских новина за школску 2016/17. у организацији часописа “Огледало“ Математичке гимназије у Београду).

Петочлани жири донео је одлуку да титулу најбољег школског гласила у земљи понесе лист “Бранко“ Карловачке гимназије, док је награда за најбољу насловну страну додељена школском листу Млади Дани (Гимназија “Жарко Зрењанин“ из Врбаса), а награда за најбоље графичко решење новина часопису Скамија(Гимназија “Јован Јовановић Змај“ из Новог Сада). На тај начин, наш школски лист издвојио се у озбиљној конкуренцији од 27 средњошколских часописа.

Аутор насловне фотографије на последњем броју Младих Данаје сада већ бивши ученик наше школе – Лука Томић, док се као уредници часописа потписују професори српског језика и књижевности – Јелена Вујовић и Младен Ђуричић (главни уредници); и Соња Миловић (ликовни уредник).

Жири за доделу награда на овогодишњем БЕЛЛИСТ-у“, чинили су:

  • проф. др Милан О. Распоповић, физичар и филозоф, Београд
  • Милена Маричић, професорка српског језика и књижевности, Нови Сад
  • Јасмина Жујевић, професорка српског језика и књижевности, Београд
  • Станко Стојиљковић, новинар и публициста, Београд
  • Лука Тилингер, графичар књиге, Београд

Свих 27 средњошколских часописа који су били у конкуренцији за награде биће изложени у Галерији “КУЛОАР“ Математичке гимназије у Београду, и то у периоду од 27.10. до 17.11.2017.

 

Related posts