Јесењи сусрет средњошколаца у ССШ “4. јули”

Први јесењи сусрет средњошколаца одржан је у ССШ „4.јули“ у Врбасу. Овогодишњем дружењу присуствовали су средњошколци из пет школа, па су поред домаћина у креативним радионицама учествовали ученици Гимназије „Жарко Зрењанин“ из Врбаса, Средње техничке школе „Михајло Пупин“ из Куле, Гимназије и економске школе „Светозар Милетић“ из Србобрана и Медицинске школе „Козма и Дамјан“ из Врбаса.

На јесењем сусрету учествовало је десет ученика првог разреда наше школе, и они су били подељени у три секције. Прва је била еколошка секција, у оквиру које су ученици реализовали занимљиву радионицу на тему рециклаже.Тимским радом они су дошли до занимљивих одговора и – како кажу – научили много о овој теми. Другу групу чинили су парламентарци са темом унапређења наставе, па је било занимљиво чути шта средњошколци мисле на ову тему, а трећу групу чинила је енергетска секција са темом „Обновљиви извори енергије“.

Једнодневно дружење које је одржано у ССШ „4. јули“ било је инспиративно и корисно за све учеснике, па су ученици након завршених секција с разлогом рекли да једва чекају прилику да се поново окупе и наставе дружење са својим вршњацима.

Текст и фотографије: Ивана Ускоковић, проф. биологије

Related posts