Гимназијалци успешно представљају школу на такмичењу из програмирања

Квалификације за средњошколска такмичења из програмирања се одржавају на Петља порталу, у делу предвиђеном за званична средњошколска такмичења из информатике:  https://takprog.petlja.org/srednjaskola

Квалификације се ове године састоје из три круга. Нашу школу на овом такмичењу представља група ученика од првог до четвртог разреда. Најбољи учесници квалификација ће се пласирати на окружно такмичење.

Први круг квалификација је одржан од 22. до 24. децембра 2017. Нашу школу су успешно представили: Светлана Крунић II-4, Марко Недић III-5, Матија Ускоковић IV-1, Балша Цамовић IV-6 и Душан Шишарица IV-6. Задатке су решавали упрограмски језику C++ и показали добро познавање овог програмског језика, разумeвањe алгоритама и умeћe алгоритамског изражавања које постајe општeобразовна потрeба.

Током зимског распуста чланови секције из програмирања су се припремали за следећи део такмичења. Уз помоћ професорке рачунарства и информатике – Светлане Мандић, ученици су проширивали своје знање из области програмирања. Припремајући се за такмичење ученици су, поред стицања знања из програмирања, у прилици да развијају креативност, логичко размишљање, сарадњу и тимски рад.

Други круг квалификација ће бити одржан од 19. до 21. јануара 2018, док ће трећи круг квалификација бити одржан од 9. до 11. фебруара 2018. Након тога ће бити познат коначан списак ученика који су се пласирали на окружно такмичење из програмирања.

Честитамо ученицима на резултатима постигнутим у првом кругу и желимо им пуно успеха у наставку такмичења.

Аутор прилога: Светлана Мандић, проф. рачунарства и информатике

 

Related posts