Наташа Кашаји – ученик генерације

Наташа Кашаји, ученица одељења IV2, истакла се као веома интелигентна, вредна и успешна међу најбољим ученицима којима наша школа не оскудева. У току школовања у Гимназији „Жарко Зрењанин“ сва  четири разреда  завршила је одличним (5,00) успехом и примерним (5) владањем. Поред резултата које је постизала у оквиру редовне наставе, Наташа се истицала и у ваннаставним активностима.

Као члан лингвистичке секције сваке године је учествовала на свим нивоима такмичења, од општинског до републичког и то из области српски језик и језичка култура. Најбољи резултат је остварила у  трећем разреду када је у Тршићу постигла треће место на Републичком такмичењу из српског језика и језичке културе. Мотивисана је за учење. Као интелигентна ученица, која је свесна важности литературе, књижевности и језика, остварује одличну комуникацију са  вршњацима, професорима и одраслима.

Ове школске године учествовала је и на Републичком такмичењу из руског језика.

У току школовања у Гимназији учествовала је и на школским приредбама, као и на литерарним конкурсима када је освајала награде.

Све обавезе извршава редовно, систематично, без напора. Самостална је у извршавању свих задатака, како у школи, тако и код куће.

Активна је у спорту, тренирала је годинама џудо и постизала сјајне резултате.

Љубaв према матерњем и страним језицима одводи је на студије руског језика. Наташа планира да настави школовање на Филозофском факултету у Новом Саду На основу постигнутог резултата у трећој години, када је остварила треће место на Републичком такмичењу из српског језика и језичке културе, ослобођена је полагања пријемног испита из српског језика.

Наташа има подршку свих нас. Честитамо јој на постигнутим успесима и желимо срећу у даљем животу и раду!

Ауторка текста: Јасмина Милић, одељењски старешина 

Related posts