Ученици трећих разреда присуствовали радионици “Превенција самоубиства и унапређење менталног здравља код младих”

У оквиру пројекта чија је тема “Превенција самоубиства и унапређење менталног здравља код младих”, а који финансира Покрајински секретаријат за здравство, у Гимназији су у петак, 12.10.2018. одржане радионице за ученике трећих разреда на поменуту тему, у организацији Центра “Срце” који се дуги низ година бави превенцијом самоубиства и пружањем емотивне подршке особама у кризи. 

Одржане су четири радионице (у трајању од по 45 минута), а водиле су их Ена Есе и Милица Пајић, волонтерке Центра. Ученицима је представљено које се то заблуде, а које истините чињенице везују за самоубиство. Са њима се разговарало о томе који су фактори ризика за самоубиство, каква осећања се јављају код суицидалних особа и како препознати суицидалну особу. Ученици су такође упознати о раду Центра „Срце“ и мерама превенције суицида које центар предузима, али и о томе шта је оно што они сами могу да учине уколико препознају особу из своје околине којој је потребна помоћ.

Више о Центру “Срце” можете сазнати на њиховом званичном сајту, а подршка је доступна свакога дана 17-23h преко бесплатног броја телефона 0800-300-303, путем e-mail адресе: vanja@centarsrce.org или путем чета на дну странице Центра „Срце“.

Related posts