Наградно путовање за талентоване ученице и њихову менторку

Почетком јула месеца, две ученице наше школе су, у пратњи професорке српског језика и књижевности – Јелене Вујовић, отпутовале на Цетиње, где је реализовано едукативно путовање за ученике који су награђени на недавно одржаним такмичењима у организацији Црногорског културно просвјетног друштва „Принцеза Ксенија“. Реч је о ученицама другог разреда, које су показале изузетан таленат за рецитовање и писану реч, па је тако Владица Кљајић награђена првим местом на Трећој покрајинској смотри рецитовања на црногорском језику, док се Милана Вујичић истакла као најбоља на литерарном конкурсу „Црна Гора – вјечни пламен слободе“.

Захваљујући таленту који су показале и који их је издвојио од других такмичара, наше гимназијалке освојиле су путовање које описују као незаборавно искуство. Током боравка у Црној Гори, оне су имале прилику да, у пратњи локалних водича, обиђу најзначајније локалитете на подручју Цетиња, а такође су се сусрели са градоначелником Александром Кашћеланом. За наше представнике организован је и пријем на Факултету за црногорски језик и књижевност и у Министарству културе, а посебан утисак на њих су оставиле посете градским музејима, маузолеју на Ловћену и Ивановим коритима. То су – према речима гимназијалки и њихове професорке – места на која ће се, са сигурношћу, поново вратити.

Ову прилику користимо да се захвалимо домаћинима на гостопримству и да пожелимо нашим ученицима још много успеха на такмичењима Црногорског културно просвјетног друштва „Принцеза Ксенија“.

Related posts