Владици Кљајић уручена стипендија Фондације „Привредник“ за најбоље студенте и средњошколце

На првом „Свепривредниковом сабору“, одржаном 14. новембра 2019. у Београду, 135 студената и средњошколаца из Србије, Хрватске и Републике Српске, добило је стипендије Фондације „Привредник“ за наредну годину студирања и школовања.

Међу најбољим средњошколцима ове године се нашла и Владица Кљајић, ученица трећег разреда Гимназије „Жарко Зрењанин“, чији ће труд и рад – захваљујући награди Фондације „Привредник“ – бити награђени не само новчаном стипендијом, већ и пруженом приликом да усавршава своја знања путем различитих семинара у земљи и ностранству који ће бити реализовани под покровитељством ове Фондације.

Фондацију „Привредник“ основао је пре 122 године Владимир Матијевић, трговац из Београда, пореклом из Кордуна, са циљем да помогне сиромашним ђацима и студентима да заврше школовање. Више деценија након Другог светског рата она није деловала, али је обновила свој рад 1993. године. Данас Фондација додељује стипендије најбољим студентима и средњошколцима, а за те сврхе новац се прикупља од донатора међу којима се највише истичу СПЦ, Матица српска, САНУ, СНВ и бројне друге институције.

Владици Кљајић овом приликом честитамо и желимо јој да настави да ниже успехе и у будућем раду!

Делови текста преузети са званичног сајта Радио-телевизије Војводине.

Related posts