Матуранти Гимназије победници 11. такмичења „Фимек награђује знање“

У финалу традиционалног 11. такмичења Фимек награђује знање победила је екипа Гимназије „Жарко Зрењанин“ из Врбаса коју су чинили матуранти Никола Саљек, Ленка Ђурђевац и Коста Токарек. Наши ученици у финалу су се такмичили са представницима Средње стручне школе „Бранко Радичевић“ из Руме и Гимназије и економске школе „Јован Јовановић Змај“ из Оџака.

За освојено прво место и показано изванредно знање чланови наше екипе награђени су путовањем у европску престоницу по свом избору, као и пуном стипендијом за ФИМЕК или Правни факултет за привреду и правосуђе у Новом Саду. Осим тога, они су добили и поклон књиге издавачке куће The English Book, као и прилику да проведу пријатне тренутке у ресто бару „Прича“.

Током такмичења матуранти су се надметали у области опште културе и информисаности, док су у финалу имали и два додатна задатка. Први задатак односио се на решавање мозгалице „Дорис“ која је проглашена за најбољу слагалицу у 2009. години од стране најпрестижнијег америчког часописа „Games“, за рекреативну математику и логичке игре и ушла у антологију најбољих мозгалица свих времена по препоруци америчке Фондације G4G. Други задатак за финалисте био је да покажу своје предузетничке вештине и компетенције решавањем пословног проблема.

Један део такмичења реализован је и на друштвеним мрежама под слоганом Лајковање за лаптоп рачунар. Наиме, школе из којих долазе такмичари имале су задатак да сакупе што већи број лајкова на групним фотографијама својих екипа, а за најуспешнију школу у овој игри организатори су припремили лаптоп рачунар као поклон награду. Наша Гимназија и у томе је предњачила ове године, будући да смо на друштвеним мрежама имали убедљиво највећу подршку, па је на завршној свечаности представницима наше школе уручен и лаптоп рачунар уз помоћ којег ће, у то смо сигурни, наши ученици и наставници побољшати реализацију наставног процеса у наредном периоду.

Ову прилику користимо да честитамо свим такмичарима који су се пласирали у финале, а посебно нашим представницима који су се изборили за прво место! Они су се, као најбољи, издвојили кроз неколико фаза такмичења, а на квалификацијама редовно су их пратиле професорка социологије – Марија Сабо, школски педагог – Нада Бјелац, и школски другови који су их током свих такмичарских фаза верно бодрили из публике. Уз такву подршку сигурно је било лакше доћи до финала, а сада им остаје да заслужено уживају у наградама које су дошле као потврда за изузетно знање и тимски рад.

Related posts