Огњен Гавранић добитник награде на конкурсу ОПЕНС-а

Ученик трећег разреда Гимназије „Жарко Зрењанин“, Огњен Гавранић један је од награђених на конкурсу ОПЕНС-а. Ова организација из Новог Сада окупља удружења која се баве омладинским активизмом. Литерарни конкурс био је расписан за ученике свих средњих школа из Војводине, а осмишљен је у сарадњи са Матицом српском на тему српских народних пословица.

На конкурсу је учествовало око 170 ученика наше школе, док је из целе Покрајине пристигло више од хиљаду радова. Огњен је ученик природно-математичког смера, али као комплетан гимназијалац, окренут је и друштвеним наукама и уметности. Причу је писао на тему народне пословице „Вук длаку мања, али ћуд никада“, а његова менторка била је професорка српског језика и књижевности – Лидија Миљанић.

Учешће на конкурсу подржали су сви професори актива српског језика и књижевности. ОПЕНС или Омладински савез удружења у овој акцији је имао подршку Министарства културе и информисања и Владе Аутономне покрајине Војводине. Захваљујући томе кратке приче награђених аутора, међу којима и Огњенова, заживеће и у форми анимираних филмова.

Tекст и видео преузети са званичног сајта Телевизије „Бачка“

Related posts