Гимназија обележава 212. годишњицу постојања и рада

Због актуелне епидемиолошке ситуације Гимназија „Жарко Зрењанин“ ове године није у могућности да на традиционалан начин прослави 212. годишњицу постојања и рада. Са жељом да и у новонасталој ситуацији обележимо дан наше установе, одлучили смо да ученицима, родитељима и пријатељима Гимназије, на другачији начин представимо оно што се радило у школи током протеклих годину дана.

Како бисмо заједно прославили 8. април, а притом вам улепшали боравак код куће, у наредном периоду поделићемо са вама примере добре праксе, тако што ћемо на званичном сајту и страницама наше школе, публиковати најуспешније ученичке радове и пројекте реализоване током школске 2020/21. године. Будући да је централна свечаност у Гимназији увек протицала у знаку игре и песме, за почетак вам представљамо литерарне и ликовне радове које су гимназијалци стварали у протеклој години. Са њима започињемо обележавање 212. годишњице, коју ће пратити и додатне активности током априла месеца. Позивамо вас да погледате радове наших ученика, које је на занимљив начин уобличио Андрија Чуровић, ученик другог разреда. Радове су одабрале проф. српског језика и књижевности – Љиљана Медаков Салонски, Татјана Бјекић, Јелена Вујовић, Јасмина Милић и Невена Малетин, и проф. ликовне културе – Соња Миловић.

Уз представљање најуспешнијих ученичких радова, Гимназија на данашњи дан расписује и 3. Фестивал средњошколске кратке приче, па овим путем позивамо ученике средњих школа да се упознају са текстом Конкурса који ће у наредним сатима бити објављен на сајту Гимназије. Најбољe кратке приче које издвоји стручни жири, биће награђене и публиковане у Билтену Фестивала који сваке године излази у склопу школског часописа Млади дани.

Ову прилику користимо да још једном свим ученицима и наставницима пожелимо срећан Дан школе, и да се још једном захвалимо свим нашим пријатељима на подршци коју нам пружају. Остајемо са жељом да се што пре окупимо у школским просторијама, а до тада – позивамо вас да пратите наш рад и примере добре праксе које ћемо представити у наредном периоду.

Колектив Гимназије „Жарко Зрењанин“ у Врбасу

 

Related posts