Генерација матураната 1970/71. обележила велики јубилеј – Педесет година матуре

Данас су се у свечаној сали Гимназије окупили бивши ученици, матуранти који су почетком седамдесетих година прошлога века напустили своју школу и отворили ново поглавље живота. Након пуних педесет година, које су донеле многобројне промене у животу људи на овим просторима, они су се вратили на старо место и призвали сећања која су оживела школске часове, младалачке несташлуке, другове и професоре којих више нема…

Уз пригодан програм, генерација матураната 1970/71. евоцирала је успомене, а велика годишњица била је повод и за промоцију „Дневника“ који је, током школовања у Гимназији, водио данас уважени професор – Владимир Копривица. „Дневник гимназијалца (1967–1971)“ он је посветио свим друговима који га никада неће прочитати и на тај начин још једном је одао почаст свима којих данас није било у Гимназији, а који су обележили младост ове генерације.

Као знак захвалности за све што им је Гимназија пружила, „златни матуранти“ оставили су својој Гимназији и пригодне поклоне по којима ћемо их се још дуги низ година сећати. Проф. др Владимир Копривица донирао је школској библиотеци значајну едицију Српска књижевност у сто књига, а истакнути фотограф Рајко Каришић поклонио је једну од својих уметничких фотографија.

Бивше гимназијалце дочекала је директорка школе – Татјана Кажић, заједно са ученицима и професорима који су се побринули да велики јубилеј буде обележен на најбољи начин. Златној генерацији пожелели смо још много здравих година и да се, у што већем броју, окупе поводом 60. годишњице матуре.

Related posts