Обавештење за будуће прваке и њихове родитеље – Упис у први разред гимназије

Овим путем вас обавештавамо да ће се упис у први разред гимназије реализовати у четвртак, 14.07. и петак, 15.07.2022. године. Пре уписних активности све ученике завршних разреда основне школе очекује попуњавање листе жеља, па стога желимо да поделимо неколико важних информација/савета за оне који желе да постану ученици врбаске Гимназије.

У школској 2022/23. години Гимназија „Жарко Зрењанин” уписује 150 ученика, који ће бити распоређени у пет одељења, на следећим образовним профилима:

  • друштвено-језички смер (два одељења – 60 ученика);
  • општи тип (једно одељење – 30 ученика);
  • природно-математички смер (два одељења – 60 ученика).

Уписне квоте се мењају из године у годину, па зато саветујемо да се не водите строго статистиком приликом одабира жељеног смера. Уколико желите да постанете ученик врбаске Гимназије, препоручујемо да на листи жеља наведете сва три смера које школа нуди (оним редоследом који ће показати ваше приоритете). У случају да наведете сва три смера, велике су шансе да ћете бити успешно распоређени и да ћете постати ученик наше школе.

Важно је напоменути и то да је план наставе и учења за први разред гимназије у потпуности идентичан на друштвено-језичком, општем и природно-математичком смеру! То значи да је недељни фонд часова у првом разреду у потпуности уједначен на свим смеровима које школе нуди (План наставе и учења за гимназију можете погледати ОВДЕ).

Још једна важна информација за оне који ће средином јула месеца остварити могућност да се упишу у нашу школу, јесте податак да за упис у гимназију није потребно лекарско уверење! Сву документацију која је неопходна за упис добићете у својој основној школи, док ћете уписну папирологију преузети и попунити приликом доласка у Гимназију. Дакле, нема потребе да стварате додатне трошкове, већ само да адекватно попуните листу жеља и чекате да будете распоређени.

За све оне који се још увек двоуме и размишљају о томе у ком правцу желе да усмере своје образовање, предлажемо да погледају промотивни материјал и сазнају зашто је врбаска Гимназија прави избор за њихово даље школовање!

Related posts