Огњен Гавранић ученик генерацијe за школску 2021/22. годину

У уторак, 5. јула 2022, у Гимназији „Жарко Зрењанин“ одржан је пријем за ученике завршног разреда који су се истакли као носиоци Вукове дипломе, а том приликом свечано је проглашен и ученик генерације за школску 2021/22. годину. По одлуци Наставничког већа, титулу најбољег у овој школској години понео је ученик природно-математичког смера – Огњен Гавранић, који је током школовања постизао изузетне резултате у наставним и ваннаставним активностима, док се поред њега издвојило још 20 ученика који су након завршеног школовања у Гимназији стекли Вукову диплому. За вишегодишњи труд и рад ученици су добили признање од својих наставника, али и пријатеља Гимназије који су и овог пута наградили њихове изузетне успехе.

Тим поводом школу је и средином јула месеца посетила Нађа Микшић, бивша ученица Гимназије која је са својом породицом у више наврата помагала школу и пружала нам подршку док смо правили значајне кораке на путу знања и иновација. Као и ранијих година, она је из фонда породичне фирме д.о.о. „Нандра“ доделила новчану награду за најбољег гимназијалца, свесна да је младим и квалитетним људима потребна подршка на почетку школовања. Награда је додељена Огњену Гавранићу и на тај начин пружена му је подршка да се квалитетно припреми за студије.

Након пријема у Гимназији, 5. јула је традиционално организован и пријем у згради општине Врбас. Наши најбољи ученици и тамо су свечано дочекани, а локална самоуправа наградилаих је вредним поклонима. Ученик генерације награђен је лаптоп рачунаром, док су носиоци Вукове дипломе награђени екстерним батеријама за мобилни телефон и бежичним слушалицама. Вредне поклоне им је уручила заменица председника општине – Тијана Алексић, која је ученицима честитала постигнути успех и пожелела им да и у будућности остварују најбоље резултате.

Свим нашим матурантима овим путем желимо да наставе да нижу успехе и током даљег школовања!

Related posts