Професору Младену Ђуричићу уручено признање „Најбољи наставник региона”

У Требињу је од 20. до 23. октобра 2022. године одржана 5. регионална конференција „Свијет образовања брише границе” у организацији Асоцијације најбољих наставника бивше Југославије. Тим поводом у Граду Сунца окупило се око 200 иновативних и посвећених наставника из региона западног Балкана (Србије, Босне и Херцеговине, Хрватске, Црне Горе, Македоније и Словеније), са циљем да заједничким снагама мењају слику образовања у овом делу света. Била је то прилика за учеснике из свих земаља да заједно уче, размењују креативне идеје и учврсте мрежу коју ће даље ширити, окупљајући међу собом најбоље у овој професији.

Образовну мрежу најбољих наставника са простора бивше Југославије (#ANN EX YU) покренуле су финалисткиње Global Teacher Prize-а и амбасадорке Varkey фондацијеВесела Богдановик (Mакедонија) и Жељана Радојичић Лукић (Србија). За непуну школску годину њихова идеја је добила замах и подршку на простору целе бивше Југославије, а у реализацији овог подухвата, који промовише удруживање просветних радника, афирмисање образовања и ентузијазма, укључили су се и суоснивачи из свих шест република бивше Југославије. То је резултирало да се у протеклим годинама успешно организује пет регионалних конференција које су окупиле неколико хиљада иновативних и креативних наставника.

Домаћини конференције током претходних година били су градови Скопље, Београд, Будва и Сарајево, а ове године је у Требињу обележен мини јубилеј у оквиру којег је свечано проглашена 5. генерација најбољих наставника, директора и амбасадора асоцијације. Том приликом уручена су и признања најбољима из свих шест земаља, а да би стигли до престижне титуле наставници су морали да испуне значајан број критеријума који су неопходни да би се стекло признање.

Част да постане део 5. генерације награђених наставника имао је и професор наше школе – др Младен Ђуричић, будући да му је као једном од представника Србије уручено признање Најбољи наставник региона. Занимљиво је да је наш колега био једини мушкарац који је награђен у петој генерацији, па је на свечаној додели био окружен само колегиницама које су завредиле исто признање. Титулу је стекао захваљујући посвећеном раду, а она му је – као и другим најбољим наставницима – додељена за ентузијазам, креативност, моћ инспирације и мотивације, успех, резилијентност и инвентивност.

 

Related posts