Милена Мандић – Ђак генерације за школску 2022/23.

Поштовани професори и моја драга генерацијо,

Данас стојим овде пред вама као представник наше генерације, као ђак генерације наше средње школе. Осећам понос, али и велику захвалност што сам добила прилику да изразим своје дубоко поштовање и захвалност према свима који су нам помогли да стигнемо до овог тренутка.

Пре свега, желим се захвалити нашим вредним и стрпљивим професорима. Ваша страст према подучавању и неуморни труд су нас инспирисали да се развијамо, да сањамо велике снове и постигнемо оно што смо мислили да је немогуће. Захваљујући вама, стекли смо знања и вестине које ће нам бити водиља у будућности. Хвала вам што сте нам преносили не само знање, већ и животне вредности.

Наравно, не смем заборавити ни своје пријатеље из одељења. Заједно смо делили смех, сузе, успоне и падове. Наша међусобна подршка и пријатељство су нас чинили јачима и помогли нам да пребродимо све изазове. Хвала вам што сте били ту, што смо заједно стварали лепе успомене и што смо заједно расли.

Наша средња школа била је место где смо научили и важне животне лекције. Кроз спортске сусрете, уметничке приредбе и многе друге активности, спознали смо вредности тимског рада, поштовања, упорности и самодисциплине. Хвала нашој Гимназији што нам је пружила такво богатство искустава.

Коначно, желим изразити захвалност самој генерацији. Наша заједничка авантура се овде завршила, али успомене и везе које смо остварили остају заувек. Хвала вам што сте били део мог школовања и што сте ме инспирирали својим талентима, креативношћу и храброшћу. Свако од вас био је посебан на свој начин и дао је свој јединствени допринос овој генерацији.

Хвала вам свима још једном, јер без вас ова средњошколска прича не би била тако богата и незаборавна. Такође, нека ово буде подсетник на важност међусобне подршке. Као генерација, имамо моћ да мењамо свет и да остварујемо своје циљеве. Нека нам овај период који је прошао буде инспирација да наставимо снажно и храбро да корачамо према будућности, сећајући се свих оних који су нас подржали на нашем путу. Нека наша светла будућност буде резултат нашег рада, преданости и захвалности према свима који су нас подржали.

Хвала вам!

Милена Мандић, ученик генерације за школску 2022/23.

Напомена: Говор који је Милена Мандић прочитала на свечаној додели диплома и проглашењу ученика генерације за школску 2022/23. годину, у Свечаној сали Гимназије, 15. јуна 2023.

 

 

Related posts