Ученици Гимназије и ове године победници „Библиоквиза”

Гимназијалци су и ове године победници Библиоквиза, другог по реду квизу знања у организацији Јавне библиотеке „Данило Киш” из Врбаса.

Квиз је спроведен кроз четири такмичарска круга, а учесници су били ученици Медицинске школе „Козма и Дамјан”, ССШ „4. јули” и Гимназије „Жарко Зрењанин”. Занимљива питања на која су средњошколци одговарали састављао је Дарко Крчмар, библиотекар и вишеструки победник телевизијских квизова.

Кроз четири такмичарска круга гимназијалци су показали завидно знање и изборили се за висок пласман. Прво место заузела је екипа коју су чинили: Исидора Ђукић II1, Марија Алексић II5, Сара Пантовић III1 и Миња Матовић III1 (Андреј Божичић II4).

Похвале заслужују и друге две екипе наше школе, које су такмичење завршиле на 3. и 4. месту. Треће место заузела је екипа састављена од ученика одељења III4: Матија Зечевић, Никола Косовић, Лука Булатовић и Душан Антовић. Одмах иза њих на табели се нашла и екипа коју су чинили представници одељења II2: Стефан Глођовић, Марко Кецојевић, Матеја Продановић и Драшко Перовић.

Ученике је на Библиоквизу пратио школски библиотекар и професор Младен Ђуричић, који је крајем фебруара месеца формирао и такмичарске екипе.

Овом приликом ученицима честитамо, а особљу Јавне библиотеке „Данило Киш” захваљујемо на гостопримству и поклонима које су припремили за све такмичаре!

Related posts