Обележено 175. година од рођења Лазе Костића

Данас је, у Свечаној сали Гимназије “Жарко Зрењанин” обележено 175. година од рођења једног од највећих српских песника Лазе Костића. Тим поводом уприличена је свечаност коју је реализовао и иницирао Градски музеј, у сарадњи са ученицима и професорима Гимназије “Жарко Зрењанин” и ССШ “4. јули” из Врбаса.

На гимназијској сцени дат је омаж животу и раду Лазе Костића, па су се током представе са симболичним насловом “Снове снивам” смењивали стихови, драмске сцене, романтична музика и прозни фрагменти о Костићевом животу. Пред пуном салом, учесници су представили програм на којем су током претходних месец дана вредно радили, а након завршене представе поздрављени су громогласним аплаузом.

Гимназијалци су ову свечаност припремали у менторству професорски српског језика и књижевности – Јелене Вујовић и Невене Малетин, док су са ученицима ССШ “4. јули” радиле професорке  Ана Миловић и Снежана Миљанић. Осим ученика, у програму су учествовали и Боро Војиновић, испред Градског музеја, и Радован Сератлић, испред Рецитаторског студија КЦВ-а. 

У наредном периоду представа “Снове снивам” биће представљена најпре у ССШ “4. јули”, а потом и у Градском музеју 12. децембра у 18 часова. Свим учесницима у програму, овом приликом честитамо успешно извођење и желимо им да наредна буду још успешнија!

Како је изгледао програм у Свечаној сали Гимназије, можете погледати на фотографијама у прилогу:

Аутор фотографија: Павле Орбовић (Градски музеј Врбас)

Related posts