Матуранти остварили пласман у полуфинале такмичења “ФИМЕК награђује знање”

Матуранти Гимназије “Жарко Зрењанин” остварили су велики успех на такмичењу “ФИМЕК награђује знање”, које традиционално организује Факултет за економију и инжењерски менаџмент. Екипу наше школе чинили су Дарко Карпић IV4, Миљан Миљанић IV5 и Милан Козомора IV6, и они су успели да се, у конкуренцији између пет средњих школа, изборе за прво место и тако остваре пласман у полуфинале овог такмичења. Позитивну енергију која је владала у току такмичења, преносимо фотографијама у прилогу, a нашим ученицима желимо да буду подједнако успешни и у полуфиналном делу такмичења, када ћемо, поново, свим срцем навијати за њих.

image-0-02-05-bb1e78de3f3cdd20aafc71a273bf49a0353c01ecab10b00188f2fc001b54eddb-v

Дарко Карпић, Миљан Миљанић и Милан Козомора (представници школе на такмичењу “ФИМЕК награђује знање)

Концепт такмичења „ФИМЕК награђује знање“ је замишљен на начин да матуранти кроз такмичење и забаву, јачају такмичарски и тимски дух, као и способности као што су: креативност, иновативност, критички став и иницијативност. Организатори истичу да је њихова мисија да матуранти, као будући академски грађани, покажу своје знање и пре него што добију индексе, и да за то буду награђени. То је, наводе они, само један од разлога због којих  поново желе да награде знање нових генерација.

image-0-02-05-47f0ac922b07cc64f82056e352dcebda5e524db5d452ebf8af87a5d4e8c9cb6f-v

Матуранти Гимназије “Жарко Зрењанин”

Пројектом  „ФИМЕК награђује знање“, организатори такмичења желе да повећају број матураната који настављају своје школовање на високошколским институцијама, а посебно оних матураната који своје средњошколско образовање стичу у мање развијеним подручјима Војводине. Уз вредне награде и добро дружење учесници такмичења имају прилику и да упознају знаменитости Новог Сада, уживају у мини екскурзији, сазнају ко су најкреативнији матуранти, упознају њихове средње школе, као и градове из којих долазе.

Треба нагласити да је такмичење „ФИМЕК награђује знање“ традиционално замишљено као афирмација размене знања, доброг дружења, повезивања средњих школа, као и градова из којих матуранти долазе.

 

Напомена: Део текста преузет са званичног сајта ФИМЕК-а.

Related posts