Свечаном академијом обележена школска слава – Свети Сава

Јуче је у нашој школи на традиционалан начин прослављена школска слава – Свети Сава, тако што је у Свечаној сали школе представљен програм који су, током претходне две недеље, с љубављу припремали наши ученици и колеге. Светосавска академија одржана је са почетком у 12 часова, а присутнима се на почетку обратила директорка школе Татјана Кажић, и том приликом поздравила све госте, и честитала славу ученицима и колегама. Она је у свом кратком обраћању истакла да је наша школа и ове године направила важан корак на путу ка стицању и ширењу знања, и захвалила се свим присутнима што су дошли да, у великом броју, заједно обележимо празник посвећен зачетнику српске просвете – Светом Сави.

Након обраћања директорке, присутне је поздравио протојереј Остоја Нијемчевић, који је освештао школске просторије и извршио славски обред, а затим је представљен и нови кум школе – проф. др Божидар Вујичић. Кум се обратио присутнима са неколико речи, честитао славу ученицима и запосленима у школи, а потом се присетио својих гимназијских дана. У свом кратком излагању споменуо је неколико људи који су оставили велики траг у нашој школи, и пожелео младим генерацијама да Гимназија „Жарко Зрењанин“ постане важна одредница у њиховим биографијама.

Свечани програм започео је према утврђеном распореду, а овогодишња приредба оставила је велики утисак на присутне у публици. На сцени смо имали прилику да видимо колаж музике, рецитала, видео снимака и драмских сцена, од којих су посебно наглашена Путовања Светог Саве. У реализацији самог програма учествовало је преко четрдесет ученика, који су марљиво и вредно радили на пробама, и уложили велики труд да представа изгледа онако како је приказана на гимназијској сцени 27. јануара. У томе су им много помогли професори-ментори, који се уједно потписују и као аутори Светосавске академије: Љиљана Медаков Салонски, проф. српског језика и књижевности; Јасмина Милић, проф. српског језика и књижевности; Драгана Ристић, проф. музичке културе; Раде Булајић, вероучитељ; и Младен Ђуричић, проф. српског језика и књижевности.

Свим учесницима и ауторима овогодишњег програма захваљујемо на уложеном труду, и радујемо се њиховом успеху, у нади да ће и у будућности наставити да раде предано и с љубављу, као што је то било и до сада. Такође, ову прилику користимо да још једном честитамо школску славу свим ученицима, колегама и другим запосленима у школи.

Related posts