Ученици успешно прошли обуку за водиче изложбе “Ана Франк – историја за садашњост”

Током претходног викенда ученици наше школе успешно су савладали обуку за водиче изложбе “Ана Франк – историја за садашњост“. Семинар у трајању од два дана одржан је у Градском музеју Врбаса и Свечаној сали Гимназије “Жарко Зрењанин”, а ученике су обучавали сертификовани предавачи (Ана Костадиновић, Александар Милановић и Борис Миковић) из Отворене комуникације. Обука је организована у оквиру пројекта “Хисторија – историја – повијест“, а испред Куће Ане Франк, која је уједно и један од организатора изложбе коју ће наши суграђани и ученици других школа имати прилику да погледају у Свечаној сали школе, у периоду од 30. јануара до 14. фебруара 2017. године.

Ученици који су прошли обуку за водиче пренеће своја искуства и упознати ученике других школа са садржајем ове поставке. Њихов задатак је да воде посетиоце кроз изложбу, а сам пројекат замишљен је као вршњачка едукација, па је стога било неопходно да ученици (пре отварања изложбе) и сами прођу кроз обуку. Интересантно је и то што су у оквиру уводне обуке ученици сами монтирали панеле изложбе, па су се и на тај начин додатно упознали са њеним садржајем. Током наредних 14 дана изложба ће бити отворена, а након тога ће координаторка програма у нашој школи – професорка историје Снежана Шкрбић, ученицима уручити сертификате којима ће се потврдити њихово активно учешће у реализацији изложбе, и успешна сарадња са Отвореном комуникацијом и Кућом Ане Франк.

Свечано отварање изложбе планирано је за вечерас, у 19 часова. Након тога, наш град ће постати пети по реду у земљи у којем изложба гостује. Она је до сада приказана у Београду, Ковачици, Шапцу и Ваљеву, а поставка је изложена у више од 40 земаља. Овим путем вас још једном позивамо на свечано отварање, а како је изгледала уводна обука за водиче, можете погледати у галерији фотографија.

Related posts